Si përcaktohet përmbajtja e kopjuar?

Collaborate on cutting-edge hong kong data technologies and solutions.
Post Reply
tanjimajha12

Si përcaktohet përmbajtja e kopjuar?

Post by tanjimajha12 »

Ju ndoshta e dini se faqja juaj e internetit duhet të përmbajë gjithmonë përmbajtje origjinale . Nëse faqja juaj përmban përmbajtje të kopjuar, është një gabim i madh që mund të dëmtojë renditjen e faqes suaj dhe reputacionin tuaj. Plagjiatura, ose marrja e punës së dikujt tjetër si e juaja pa leje, është e Të dhënat e numrit të telefonit celular të përditësuar në vitin 2024 papranueshme si në internet ashtu edhe jashtë linje. Përmbajtja e kopjuar mund t'ju bëjë të penalizoheni nga Google duke ju ulur renditjen e faqes ose duke hequr fare faqen tuaj të internetit nga kërkimet. Kjo e prish fare qëllimin e publikimit të përmbajtjes.

Një mundësi tjetër që duhet të keni parasysh është se të tjerët mund të kopjojnë përmbajtjen në faqen tuaj dhe të përpiqen ta përdorin atë pa lejen tuaj. Këta tregtarë të paskrupull mund të përdorin haptazi përmbajtjen që keni krijuar në faqet e tyre të internetit pa ju pyetur ose pa ju bërë të ditur, dhe ata mund të përfundojnë duke ju tejkaluar në motorët e kërkimit.

Përmbajtja e kopjuar është përmbajtje që shfaqet në më shumë se një vendndodhje në internet, që do të thotë uebsajte të ndryshme. Nëse publikoni përmbajtjen tuaj në më shumë se një vend, ju keni përmbajtje të kopjuar . Nëse kopjoni përmbajtjen e dikujt tjetër në faqen tuaj ose nëse ai publikon tuajën në faqen e tyre, kjo është përmbajtje e kopjuar.

Motorët e kërkimit mund ta kenë të vështirë të përcaktojnë se cila përmbajtje është më e rëndësishme për një pyetje në motorin e kërkimit kur përmbajtja është shumë e ngjashme. Qëllimi i motorëve të kërkimit është t'u japin përdoruesve rezultatet më të mira të mundshme kur ata kërkojnë për një term të caktuar. Google dhe motorët e tjerë të kërkimit mund të zgjedhin të përjashtojnë përmbajtjen e kopjuar nga pyetjet e tyre të motorit të kërkimit.

Disa shkaqe të përmbajtjes së kopjuar
Në shumë raste, përdorimi i përmbajtjes së kopjuar nuk është i qëllimshëm ose i synuar të jetë keqdashës. Google i referohet përmbajtjes së kopjuar si blloqe teksti që janë identike ose "të dukshme të ngjashme" brenda ose nëpër domene. Shembuj të përmbajtjeve të kopjuara jo me qëllim të keq përfshijnë përshkrimet e artikujve të dyqaneve dhe versionet e faqeve të internetit vetëm për printer.

Dyfishimi i qëllimshëm i përmbajtjes është një çështje tjetër. Kur e njëjta përmbajtje përdoret në domene të shumta në një përpjekje për të rritur trafikun ose për të manipuluar renditjen e motorëve të kërkimit, mund të jetë zhgënjyese për njerëzit që po përpiqen të kërkojnë informacion dhe përfundojnë duke marrë të njëjtën përmbajtje në shumë vende. Kjo është arsyeja pse motorët e kërkimit bëjnë çmos për të dekurajuar këtë praktikë.
Post Reply